fredag 8 januari 2016

Kryddig vegetarisk böngryta




Härligt kryddig tomat och böngryta som värmer ända in i själen. Går lätt att sno ihop och passar lika bra i vardagen som helgmiddag.


Ingredienser 4 portioner

1 gul lök

3 morötter

1 färsk fänkål

2 vitlöksklyftor

1 förpackning färdigkokta stora vita bönor

1 förpackning krossade tomater

1 tärning grönsaksbuljong

1/2 dl grädde

4 msk ketchup

2 tsk sambal oelek

1 tsk ingefära

2 tsk spiskummin

2 tsk malen kardemumma

2 tsk malen kanel

Örtsalt

2 dl vatten

Olja till stekning

Persilja

4 portioner ris


Koka risen enligt anvisningarna på förpackningen.
Hacka alla grönsaker. Fräs lök, vitlök och sambal oelek. Tillsätt morot och fänkål och stek några minuter tills de mjuknat lätt. Häll i vatten och krossade tomater och smula i buljongtärningen. Låt koka upp.
Tillsätt sedan grädde, ketchup och kryddor. Smaka av med salt.
Skölj bönorna i kallt vatten och lägg sedan ner i grytan. Låt koka några minuter, tillsätt mer vatten om så behövs.

Servera grytan tillsammans med ris och en god sallad. Toppa med rikligt mycket persilja.



1 kommentar: