fredag 8 januari 2016
Kryddig vegetarisk böngryta
Härligt kryddig tomat och böngryta som värmer ända in i själen. Går lätt att sno ihop och passar lika bra i vardagen som helgmiddag.
Ingredienser 4 portioner
1 gul lök
3 morötter
1 färsk fänkål
2 vitlöksklyftor
1 förpackning färdigkokta stora vita bönor
1 förpackning krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 dl grädde
4 msk ketchup
2 tsk sambal oelek
1 tsk ingefära
2 tsk spiskummin
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
Örtsalt
2 dl vatten
Olja till stekning
Persilja
4 portioner ris
Koka risen enligt anvisningarna på förpackningen.
Hacka alla grönsaker. Fräs lök, vitlök och sambal oelek. Tillsätt morot och fänkål och stek några minuter tills de mjuknat lätt. Häll i vatten och krossade tomater och smula i buljongtärningen. Låt koka upp.
Tillsätt sedan grädde, ketchup och kryddor. Smaka av med salt.
Skölj bönorna i kallt vatten och lägg sedan ner i grytan. Låt koka några minuter, tillsätt mer vatten om så behövs.
Servera grytan tillsammans med ris och en god sallad. Toppa med rikligt mycket persilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
En ljuvlig gryta med stark , rund smak!
SvaraRadera