fredag 4 december 2015
Chokladmoussetårta
Mäktig och riktigt god tårta för chokladälskare. Servera gärna efter en lättare middag eller till fredagsfikat.
Experimentera gärna med choklad med bitar av hallon, blåbär eller päron till moussen, blir riktigt gott!
Kan förberedas 1 dag i förväg.
Ingredienser
Kladdkaka
2 dl vetemjöl
1 dl kakao plus 1-2 msk till garnering
1 msk vaniljsocker
2.5 dl strösocker
150 gram smör
2 ägg
1 krm salt
Chokladmousse
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
100 gram mjölk eller mörk choklad
Sätt ugnen på 170 grader.
Smält smöret i en gryta. Blanda ner sockret och rör om. Tillsätt sedan äggen.
Blanda i kakao, salt och sist vetemjölet.
Smöra en ugnsform och och häll ner smeten.
Grädda i ugnen i ca 20-30 minuter.
Häll grädde och vaniljsocker i en bunke. Vispa med elvisp tills grädden blivit tjock men inte allt för hård.
Smält chokladen över ett vattenbad, ta bort från plattan och rör i äggen.
Vänd sedan ner chokladsmeten i vispgrädden. Täck med folie och ställ in i kylen ca 1 timme.
När kakan har svalnat, fördela moussen ovanpå och garnera med kakao. Färdigt att serveras.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar