måndag 7 december 2015
Smörstekt kubbe med kryddpeppar
Otroligt god arabisk rätt som påminner både om kroppkakor och dumplings, beroende på smaksättning. Vanligtvis friteras de, men de är även supergoda stekta i smör!
Kan göras av bulgur men personligen föredrar jag couscous.
Ingredienser (för 2 - 4 personer beroende på tillbehör)
150 gram nöt eller blandfärs
3 dl couscous
2 msk mannagryn
3.5 dl vatten
1 msk fryst hackad chili
1 tsk persilja
1/2 gul lök
1-2 tsk kryddpeppar
Salt
Smör till stekning
Lägg couscous och mannagryn i en kastrull, salta något. Häll i kokande vatten och täck med lock i ca 10 min.
Stek löken och chilin i smör tills den blivit mjuk, tillsätt färsen och stek några minuter. Tillsätt sedan kryddpeppar, salt och persilja efter smak.
Mixa couscousblandningen till en fast deg. Tillsätt mer vatten om den är för seg och smaka av med mer salt. Degen ska vara ganska fast, dock lite kladdigare än degen då man gör pasta.
Rulla golfbolls stora bollar av degen. Tryck sedan ner tummen i dem så att de blir som små skålar. Lägg i köttfärs och nyp ihop, rulla så att de blir jämna.
Stek bollarna i smör på medelhög värme tills de blivit gyllenbruna runt om. Skaka gärna pannan som när man steker köttbullar för att de ska bli jämnt stekta. Servera med sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar