fredag 4 december 2015

Små biskvier med citron


Citronbiskvier


Klassiska och riktigt goda bakverk som passar utmärkt till adventsfikat.
Citronen ger biskvierna en bra balas så att de inte blir för söta och gör att man även orkar äta annat på fikabordet!



Ingredienser ca 30 st

Botten

200 gram mandelmassa

2 äggvitor

Smörkräm med citron

200 gram osaltat

1.5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 citron

Garnering

200 gram vit choklad

Florsocker


Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan i en skål och häll ner äggvitan. Blanda ihop och klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta till degklumparna till små cirklar. Ställ in i ugnen i ca 10 min

Skär smöret i små bitar och lägg i en skål. Riv över skalet från citronen och tillsätt socker. Blanda till en slät kräm.

Fördela ut smör och citronkrämen på mandelmassebottnarna. Smält chokladen över ett vattenbad och doppa biskvierna så att de blir täckta med choklad på ovansidan.

Låt stelna och garnera med florsocker innan servering.






1 kommentar:

  1. De är inte helt lätta att få till, men belöningen blir att de smakar underbart gott!

    SvaraRadera