Klassiska och riktigt goda bakverk som passar utmärkt till adventsfikat.
Citronen ger biskvierna en bra balas så att de inte blir för söta och gör att man även orkar äta annat på fikabordet!
Ingredienser ca 30 st
Botten
200 gram mandelmassa
2 äggvitor
Smörkräm med citron
200 gram osaltat
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
Garnering
200 gram vit choklad
Florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan i en skål och häll ner äggvitan. Blanda ihop och klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta till degklumparna till små cirklar. Ställ in i ugnen i ca 10 min
Skär smöret i små bitar och lägg i en skål. Riv över skalet från citronen och tillsätt socker. Blanda till en slät kräm.
Fördela ut smör och citronkrämen på mandelmassebottnarna. Smält chokladen över ett vattenbad och doppa biskvierna så att de blir täckta med choklad på ovansidan.
Låt stelna och garnera med florsocker innan servering.
De är inte helt lätta att få till, men belöningen blir att de smakar underbart gott!
SvaraRadera