Fräsch och krämig kycklinggryta med många härliga smaker, både sött, salt och starkt.
Perfekt att krydda till vardagen med, det går fort att tillaga och är lätt att variera med olika grönsaker.
Ett tips är att även tillsätta 1 dl cashewnötter om man vill göra grytan lite lyxigare.
Ingredienser
3 st kycklingfiléer
1 förpackning förkokta kikärtor
1 liten röd paprika
250 gram blomkål
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1.5 tsk sambal oelek
2-3 msk kinesisk soja
1 tärning kycklingbuljong
1 tsk honung
1.5 dl grädde
1 dl lätt crème fraiche
1 dl russin
Hackad persilja
1 msk smör
4 portioner ris
Groddar och sallad till servering
Koka riset enligt anvisningarna.
Hacka alla grönsaker och skär kycklingen i mindre bitar.
Stek lök och vitlök i smör tills den mjuknat något. Tillsätt samal oelek och kycklingbuljong. Lägg i grönsaker och kyckling och stek i någon minut. Häll sedan i honung och soja och stek ytterligare någon minut.
Häll sedan i grädde och crème fraiche och låt såsen koka upp. Skär ett snitt i någon av kycklingbitarna för att kolla om den är genomstekt.
Smaka av med salt och tillsätt sedan russinen.
Toppa grytan med ordentligt mycket hackad persilja och servera med ris, groddar och sallad.
Jättegott!
SvaraRadera