Enkel, mättande och riktigt god vegetarisk maträtt. Roligare alternativ till pasta och riktigt svårt att misslyckas med!
Ingredienser till 2 portioner
Spenatgnocchi
5 medelstora potatisar
3 kuber fryst tinad spenat
3-3.5 dl vetemjöl
1 ägg
Salt
Pestosås
1 stor vitlöksklyfta
2-3 msk pesto
1 dl matlagningsgrädde
2 msk lätt crème fraiche
1/4 zucchini
1 tomat alternativt 6 cocktailtomater
1/2 tärning grönsaksbuljong
Ruccola
Salt
Smör till stekning
Parmesan till servering
Lägg potatisen i en kastrull och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt svala något. Skala sedan potatisen och lägg i en bunke tillsammans med spenaten. Mosa eller pressa med en potatispress. Tillsätt sedan ägget och salt och blanda runt. Tillsätt mjölet och knåda till en fin och fast deg. Dela degen i fyra bitar och rulla dessa till ca 2 cm smala längder på ett lätt mjölat bakbord. Skär längderna i mindre kuber och rulla till små avlånga bollar. Tyck lätt med en gaffel på ovansidan av bollarna. Koka i välsaltat vatten tills gnocchin flyter upp till ytan. Häll av vattnet och lägg åt sidan.
Skär tomat och zucchini i mindre bitar. Fräs vitlöken i smör i en stekpanna. Tillsätt zucchinin och stek tills den mjuknat något. Tillsätt pesto, buljong, grädde och crème fraiche. Blanda och låt koka upp. Häll i gnocchin och tomaterna. Smaka av och salta och det behövs. Servera tillsammans med ruccola och riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar