torsdag 10 december 2015
Kolagrottor med jordnötter
Spännande och riktigt god variant av den klassiska hallongrottan. Sött och gott utan att bli för sliskigt, pröva gärna att göra dem i mindre muffinsformar för att de ska bli lite vackrare att se på. (Vilket jag inte gjort)
Receptet är avsett att endast använda en halv burk karamelliserad mjölk, men ingen fara, klä in burken med aluminiumfolie så håller den i kylen ett bra tag. Ett tips är att servera resterna till glass eller pannkakor.
Ingredienser ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 gram smör
1/2 burk karamelliserad mjölk (kokt kondenserad mjölk)
1/2 dl jordnötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka jordnötterna och blanda med den karamelliserade mjölken.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i mindre kuber och nyp ihop med mjölblandningen till en formbar deg.
Dela upp i 20 lika stora bitar, rulla till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i muffinsformar. Tryck ner tummen i varje boll så att de blir en liten grop. Fördela ut jordnöt och kolablandningen i alla gropar.
Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna något innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
SERIÖST!! <3<3<3
SvaraRadera