torsdag 17 december 2015
Nudelwok med kokosmjölk och jordnötter
Krämig och smakrik nudelwok med klassiska smaker, rätten är vegetarisk och mättar snabbt. Ett tips är att även tillsätta quornbitar eller kikärtor om man vill dryga ut maträtten eller förlänga mättnadskänslan, blir även riktigt gott.
Ingredienser 2 portioner
120 gram äggnudlar (glas eller risnudlar fungerar även jättebra)
200 ml kokosmjölk
1.5 dl saltade jordnötter
1 stor paprika
1 röd lök
100 gram rödkål
2 vitlöksklyftor
2 msk sweet chilisås
2-3 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
3 dl böngroddar
Matolja till stekning
Hacka alla grönsaker och finhacka jordnötterna eller mixa till mindre bitar. Hetta upp olja i en wokpanna, tillsätt sambal oelek, vitlök och lök och stek någon minut.
Lägg i paprika och rödkål och stek tills grönsakerna mjuknat något. Tillsätt då jordnötter, soja och sweet chilisås, rör runt och häll sedan i kokosmjölken. Låt koka upp och smaka sedan av. Tillsätt mer kryddor efter smak.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och blanda sedan ner nudlarna i woken.
Lägg upp i portionsskålar och strö över böngroddarna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det blev "krispigt" och jättegott!
SvaraRadera