tisdag 22 december 2015
Vegobullar
Goda och mättande vegobullar som mestadels är baserade på kikärtor. Passar bra för den som vill göra ett lite grönare julbord eller bara byta ut mot kött i vanliga rätter.
Ingredienser
1 för packning förkokta kikärtor (380 gram)
5 tärningar fryst hackad spenat
5 st stora soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
0.5 dl vetemjöl
0.5 dl ströbröd
Salt
Smör eller olja till stekning
Tina spenaten och skölj kikärtorna. Mixa spenat, kikärtor, vitlök och soltorkad tomat till en slät smet.
Häll över i en bunke och tillsätt mjöl och ströbröd. Smaka av med salt.
Rulla till små bollar, är konsistensen för mjuk, tillsätt då något mer ströbröd.
Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och stek försiktigt vegobollarna tills de är gyllenbruna.
Färdigt att servera!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar