onsdag 9 december 2015

Vit chokladfudge med kardemumma och mandel




Fantastiskt gott godis som ger dig ordentlig julkänsla med smaker av kardemumma och mandel. Förvara i frys eller kyl för bästa hållbarhet.
Servera till adventsfikat, som gå-bort-present eller varför inte bara en vanlig fredagskväll.


Ingredienser för ca 50 st

2 dl grädde

2 dl strösocker

4 dl amerikanska mini marshmallows 

2 msk sirap

1 msk vaniljsocker

75 gram smör

200 gram vit choklad

2 tsk kardemumma

1 dl skalad sötmandel

2 tsk farinsocker till garnering

2 tsk kardemumma till garnering


Klä en ugnsform ca 20x30 med bakplåtspapper.
Häll grädde, socker, vaniljsocker, marshmallows och sirap i en gryta. Låt koka ca 10-15 minuter tills marshmallowsen smält. (Eller tills det uppnått 120 grader)Drag sedan från plattan. 
Hacka vit choklad och sötmandel i små bitar.Tärna smöret och blanda ner i grytan tillsammans med kardemumma.

När innehållet i grytan svalnat till under 80 grader, blanda då i vit choklad och sötmandel. Rör runt så den vita chokladen smälter och fördelar sig i smeten. Häll sedan ned i ugnsformen och garnera med kardemumma och farinsocker. Ställ i kylen i ca 3 timmar.
När fudgen stelnat, ta då ur den ur formen och skär den i mindre kuber. Servera direkt eller lägg i en låda och ställ in i frysen eller kylen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar