Servera till adventsfikat, som gå-bort-present eller varför inte bara en vanlig fredagskväll.
Ingredienser för ca 50 st
2 dl grädde
2 dl strösocker
4 dl amerikanska mini marshmallows
2 msk sirap
1 msk vaniljsocker
75 gram smör
200 gram vit choklad
2 tsk kardemumma
1 dl skalad sötmandel
2 tsk farinsocker till garnering
2 tsk kardemumma till garnering
Klä en ugnsform ca 20x30 med bakplåtspapper.
Häll grädde, socker, vaniljsocker, marshmallows och sirap i en gryta. Låt koka ca 10-15 minuter tills marshmallowsen smält. (Eller tills det uppnått 120 grader)Drag sedan från plattan.
Hacka vit choklad och sötmandel i små bitar.Tärna smöret och blanda ner i grytan tillsammans med kardemumma.
När innehållet i grytan svalnat till under 80 grader, blanda då i vit choklad och sötmandel. Rör runt så den vita chokladen smälter och fördelar sig i smeten. Häll sedan ned i ugnsformen och garnera med kardemumma och farinsocker. Ställ i kylen i ca 3 timmar.
När fudgen stelnat, ta då ur den ur formen och skär den i mindre kuber. Servera direkt eller lägg i en låda och ställ in i frysen eller kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar