Ingredienser
Äppelscones
50 g smör
0.5 -1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
2 äpplen
1-2 tsk kanel
0.5 tsk malen ingefära
2 msk honung
Salt
Päronmos
1 päron
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm malen ingefära
0.5-1 tsk kardemumma
0.5 dl vatten
Börja med päronmoset.
Skala och skär päronet i små fyrkanter. Lägg i en liten kastrull tillsammans med resterande ingredienser, Låt puttra på svag värme tills päronet mjuknat, mixa ihop till ett mos med en stavmixer (alternativt mosa sönder för att få små bitar i sylten/moset). Häll upp i en skål eller burk och ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna till sconesen i en bunke. Skala och riv äpplena. Fördela ner smöret i mjälblandningen och nyp ihop det. Tillsätt mjölk, rivet äpple och honung och blanda. Börja med 0.5 dl mjölk och tillsätt sedan mer om det behövs.
Klicka ut 6 bullar på en plåt med bakplåtspapper och ställ sedan in i ugnen i ca 10 minuter.
Servera sconesen varma med päronmoset och grönmögelost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar