onsdag 25 november 2015
Frukostburgare med äggbröd och quorn
Matig och mättande frukost (eller lunch) för den riktigt hungrige. Laktos/glutenfri (om man struntar i osten) och dessutom vegetarisk, såklart även supergod!
Ett tips är att byta ut quornburgaren mot kyckling eller nötfärsbiffar om du hällde vill ha kött, men då tar det ju såklart lite längre tid att tillaga.
Personligen tycker jag att burgaren fungerar bra helt utan sås, men tycker man att det blir lite för torrt kan den serveras med en klick pesto eller crème fraiche.
Ingredienser
1 quornburgare
2 st ägg
2 msk fiberhusk
1-2 msk fryst hackad chili
1 msk provencalska örter
2 skivor hushållsost
1 näve ruccola
1 skiva tomat
Salt
Smör eller olja till stekning
Knäck äggen i en skål, häll i fiberhusken och blanda om så att klumparna försvinner. Tillsätt chili, salt och örter. Låt svälla en stund.
Halvera degen och rulla till två små bollar som du sedan plattar ut till små tunna biffar. Degen ska vara ganska kladdig.
Hätta upp en stekpanna och häll i olja eller smör, stek äggbiffarna på medelhög värme i någon minut på varje sida. Lägg sedan upp på en tallrik.
Stek sedan quornbiffen i olja eller smör på medelhög värme. Var försiktig så att du inte bränner den, Quorn suger gärna åt sig vätska och kan därför få en lite hård och bränd yta om man inte vaktar den under stekning.
Skär upp tomat och hyvla osten.
Servera burgaren med tillbehören och toppa med chili.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar