Snabb och väldigt god pastarätt som håller magen mätt länge. Det blir dessutom pesto över som kan användas vid andra tillfällen, då den har ganska lång hållbarhet.
Du kan absolut använda andra nötter i peston, men min favorit är cashewnöt för att den ger en mycket mild smak.
Lägg gärna till andra grönsaker i såsen såsom paprika, zucchini eller grillad aubergine.
Ingredienser (2 portioner)
30 gram fryst eller färsk basilika
20 gram parmesanost
20 gram saltade cashewnötter
3 msk olja från soltorkad tomat eller olivolja
2 vitlöksklyftor
200 gram bönpasta
10 st körsbärstomater
30 gram färsk babyspenat
3 msk grädde
Salt
Lägg basilika, nötter, parmesan, vitlök och olja i en mixer. Spara lite på parmesan och cashewnötter. Mixa till en slät sås. Smaka av och tillsätt mer parmesan, cashewnötter och olivolja om så behövs.
Skär körsbärstomaterna i mindre bitar.
Koka bönpastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i grytan. Tillsätt 4-5 msk pesto, grädde och grönsaker. Smaka av och salta om det behövs.
Klart att servera tillsammans med sallad och färsk riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar