måndag 30 november 2015
Mannabullar med mandelmassa och kardemumma
Jättegoda och busenkla bullar som med smaker av kardemumma och mandel tar fram en riktig julkänsla. Mycket mild smak och konsistensen är som en mjukare bulle.
Ingredienser
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 1/4 dl mannagryn
1.5 dl fint riven mandelmassa
2 msk honung
2 krm salt
2 tsk malen kardemumma
1 ägg
8 st sötmandlar eller russin
Florsocker till garnering
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv mandelmassan.
Häll mjölk, grädde och salt i en kastrull, värm tills det början ånga. Häll då i mannagrynen och låt småputtra tills det blivit en mycket tjock gröt. Tag från plattan och blanda i mandelmassan.
Tillsätt sedan honung och kardemumma och rör om. Låt sedan gröten svalna och stelna till sig i ca 3-5 minuter.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blöt händerna lätt med kallt vatten och rulla sedan 8 st bollar av gröten, lägg på bakplåtspappret och platta till något. Tyck i en sötmandel/ett russin i varje bulle och pensla sedan med ägg.
Ställ in i ugnen i ca 10 minuter, när bullarna har blivit gyllenbruna på ytan är de klara och dags att tas ut. Låt svalna en stund på plåten och garnera sedan bullarna med att pudra över florsocker strax innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
De var verkligen busenkla... och busgoda! Kardemummabulle med en kopp starkt kaffe , åh så gott!
SvaraRadera