måndag 30 november 2015

Blåbärstryffel


Blåbärstryffel

Supergott godis som passar likväl till jul som påsken eller sommarfikat. Använda gärna egenplockade blåbär, men har du inte orkat ta dig ut i skogarna eller redan ätit upp alla går det lika bra att köpa frysta.


Ingredienser

300 gram vit blockchoklad

1.5 dl blåbär (svenska eller amerikanska)

25 gram smör

1/4 dl grädde

1 msk vaniljsocker

Florsocker till garnering


Hacka den vita chokladen i mindre bitar.
Koka upp blåbären tillsammans med vaniljsockret. När blåbären brustit, lägg  i smöret och grädden och koka upp, drag sedan från plattan.
När temperaturen i grytan sjunkit under 80 grader, ös då i den vita chokladen och rör om tills all choklad har smält och det blivit en tjock massa. Häll över i en skål och ställ in i kylen i ca 3 timmar.

När chokladmassan stelnat, ta då ut den ur kylen och forma massan till små bollar som du sedan rullar i florsocker. Servera direkt eller lägg i en låda och förvara i frysen där de håller sig i ett par veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar