lördag 14 november 2015

Kikärtsröra med soltorkad tomat och örter



Kikärtsröra


En riktigt god och mild röra som de allra flesta kan uppskatta, håller länge och passar till det mesta. Servera till kött, vegetariskt, dipp eller i en wrap tillsammans med nötter och fetaost.
Kan förberedas dagen innan och går riktigt snabbt att slänga ihop.



Ingredienser


1 förpackning kikärtor 380 g

6 st soltorkade tomater i olja

2 msk olja från soltorkad tomat

2 msk provencalska örter

2 vitlöksklyftor

Flingsalt med smak av chili, alt flingsalt och 1/2 tsk sambal oelek




Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills röran är slät. Tillsätt eventuellt lite mer soltorkad tomatolja samt några droppar av en cirton om så önskas. Garnera med tex färsk basilika eller hackad färsk chili och servera som dipp eller tillbehör till mat.
Håller sig ett par dagar i kylen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar