torsdag 19 november 2015

Pasta med trattkantareller och kyckling



Pasta med trattkantareller

En härligt höstig pastarätt med smaker av kantarell, timjan och kyckling. Mycket enkel och går fort att tillaga.
Har du inte vart ute i skogen och plockat själv går det mycket bra att köpa i butik under säsongen. Går även bra att använda torkade höstkantareller för den som har det hemma, lägg de bara i blöt någon minut och krama sedan ur.



Ingredienser (2 portioner)

2 st kycklingfiléer

200 g pasta alt 150 g bönpasta

2 tsk kycklingfond

1 näve trattkantareller

1 dl lätt crème fraiche

0.5  dl grädde

0.5-1 tsk kinesisk soja

1 liten gul lök

2 st vitlöksklyftor

Några knippen färsk timjan (går även bra med torkad)

1 röd paprika alt 6 st körsbärstomater (valfritt)

Peppar

0.5 dl riven västerbottenost

0.5 tsk samal oelek (valfritt)

Smör eller margarin till stekning



Skala och hacka gul lök. Riv ner vitlöken i stekpannan och fräs tillsammans med den gula löken. Skär paprikan i mindre bitar och lägg åt sidan. Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med löken. Tillsätt sambal oelek, kycklingfond och soja. Lägg ner svamp och paprika i stekpannan. Stek någon minut.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll över grädde och crème fraiche i stekpannan, krydda med peppar och timjan. Låt småputtra några minuter.
Smaka av och tillsätt fler kryddor om det behövs. Servera tillsammans med pastan och sallad. Toppa med västerbottenost.






1 kommentar:

  1. Det här blev otroligt gott!! Kycklingen fick en stark och fyllig smak . ..och med timjan på..mums:)

    SvaraRadera