måndag 23 november 2015

Varm macka med kikärtsröra och grönsaker


Varm macka med kikärtsröra


En ny twist på ett klassiskt mellanmål - varm macka.
Perfekt till lunch eller lätt middag, både gott, fräscht och helt vegetariskt! Rätten kan även bli veganvänlig genom att välja rätt bröd.



Ingredienser för 4 personer


8 skivor valfritt bröd

1 sats Kikärtsröra

2 tomater

1/2 zucchini

1 liten rödlök

1 liten påse ruccola

Olivolja

Salt

Skär rödlök, tomat och zucchini i tunna skivor.
Bred ett tjockt lager kikärtsröra på 4 skivor bröd.
Ringla olivolja i en stekpanna och hetta upp. Salta och stek zucchinibitarna tills de fått lite färg och blivit mjuka.
Fördela ut tomat, zucchini, rödlök och ruccola ovanpå brödskivorna med kikärtsröra. Avsluta med att lägga de sista brödskivorna ovanpå.
Hetta upp en stekpanna och ringa i olivolja. Stek dubbelmackorna tills de fått en lätt gyllenbrun färg på båda sidorna. Skär de snett över mitten och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar