måndag 23 november 2015
Ugnsbakad sötpotatis med cambonzola-dipp
Ugnsbakad sötpotatis med cambonzola-dipp är en kombo av kryddigt, sött och salt. Riktigt enkelt att tillaga och det blir supergott!
Ät som det är eller servera som tillbehör till hamburgare, kyckling eller sallad.
Ett tips är att dubbla mängden ingredienser till dippen om man serverar rätten som tillbehör och även vill ha det som sås.
Ingredienser för 4 personer
2 stora sötpotatisar
50 gram cambonzola
0.5 dl grädde
Olivolja
Flingsalt
Chiliflakes
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär sötpotatisarna i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och blanda runt. Strö över flingsalt och chiliflakes efter smak. Ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter. När potatisen är krispig på utsidan och mjuk på insidan är det klart.
Lägg cambonzolan i en kastrull och smält under omrörning på låg värme. Tillsätt grädde. När såsen börjar småputtra, tag då kastrullen från plattan och häll upp dippen i en passande skål.
Servera tillsammans med sötpotatisen och valfritt tillbehör.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar