måndag 23 november 2015

Ugnsbakad sötpotatis med cambonzola-dipp



Ugnsbakad sötpotatis



Ugnsbakad sötpotatis med cambonzola-dipp är en kombo av kryddigt, sött och salt. Riktigt enkelt att tillaga och det blir supergott!
Ät som det är eller servera som tillbehör till hamburgare, kyckling eller sallad.

Ett tips är att dubbla mängden ingredienser till dippen om man serverar rätten som tillbehör och även vill ha det som sås.



Ingredienser för 4 personer

2 stora sötpotatisar

50 gram cambonzola

0.5 dl grädde

Olivolja

Flingsalt

Chiliflakes



Sätt ugnen på 200 grader.
Skär sötpotatisarna i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och blanda runt. Strö över flingsalt och chiliflakes efter smak. Ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter. När potatisen är krispig på utsidan och mjuk på insidan är det klart.

Lägg cambonzolan i en kastrull och smält under omrörning på låg värme. Tillsätt grädde. När såsen börjar småputtra, tag då kastrullen från plattan och häll upp dippen i en passande skål.
Servera tillsammans med sötpotatisen och valfritt tillbehör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar