onsdag 18 november 2015
Ugnsbakade natchos med parmesan
Lite festligare chips till fredagsmyset eller middagsbjudningen, de har visat sig vara mycket populära och svåra att sluta äta av . De är dessutom busenkla att göra!
Servera till salsa, böndip eller tapenade. (Pröva dig gärna fram, kanske passar de ännu bättre till just din favoritdip?)
Fungerar såklart även bra att servera till tacobuffén eller som natchotallrik.
Ett tips är att köpa tortillabröd av lite högre kvalité, använder du lågprismärken finns risken att natchosen får en underton av jäst.
Ingredienser (3-4 personer)
2 torilliabröd
1 dl riven parmesan
Rapsolja (eller olivolja som klarar höga temperaturer)
Salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär tortilliabröden i trekanter, gärna någon större än de man köper för att lättare kunna dippa eller lägga på pålägg.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll upp olja på en tallrik eller i en skål. Doppa trekanterna i oljan och lägg upp på plåten. Strö över salt och ställ in i ugnen i ca 3-5 min. Håll lite koll på natchosen då de bränns mycket fort.
När natchosen är gyllenbruna, ta ut de ur ugnen och strö över riven parmesan. Låt svalna och servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Dessa är en klar favorit!
SvaraRadera