söndag 15 november 2015

Vegetarisk vardagslasagne

Vegetarisk lasagne


En enkel och mycket god lasagne för den som inte orkar stöka runt med flera olika grytor en vardagskväll. Går mycket bra att tillaga dagen innan den ska ätas, perfekt till matlåda.
Prova gärna receptet med med just dina favoritgrönsaker.


Ingredienser


9 st lasagneplattor

2 förpackningar krossade tomater á 380 gram

1/2 zucchini

1 rödlök

3-4 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 paket färdigkokta ekologiska linser 380 g (eller 2 st hackade/rivna morötter)

1 dl lätt creme fraiche

1 dl grädde

120 g riven gouda ost (eller liknande)

50 gram parmesan

1 tsk samabal oelek

Ketchup eller honung

1 tärning grönsaksbuljong alt. kycklingbuljong

Oregano

Smör eller olja

Salt och peppar



Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka alla grönsaker. Fräs vitlök och rödlök (och morötter om så önskas) i olja eller smör. Tillsätt buljong, sambal oelek, paprika och zucchini och stek i ca 3 mintuer tills grönsakerna mjuknat något.
Häll i krossade tomater, linser, creme fraiche och grädde. Låt puttra några minuter.
Smaksätt med oregano, salt och peppar samt ketchup/honung.
Lägg lasagneplattor i bottnen av en ugnsform och varva grönsaksblandning och lasagneplattor, avsluta med grönsaksblandning och strö över riven gouda och parmesan. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 min och garnera med färsk basilika och ruccola. Servera med sallad och riven parmesan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar