måndag 16 november 2015

Grönsaksbiffar


Grönsaksbiffar



Snabba och lätta grönsakbiffar, perfekt som vardagsmat och superbra substitut för den som vill dra ner på köttätandet lite. Servera med vanliga tillbehör som ris, bulgur eller bara sallad. Passar utmärkt tillsammans med en god tomatsås eller ajvar.


Ingredienser

1 förpackning färdigkokade kikärtor 380 gram (320 avrunnen)

1 dl majskorn

5 bitar fryst broccoli (tinad)

2 st vitlöksklyftor

1 dl vetemjöl

1 tsk samal oelek (eller mer om du törs)

1/2 dl riven västerbotten eller goudaost

Salt

Smör till stekning

1 tsk färsk persilja (icke obligatoriskt)



Mixa vitlök, kikärtor och majs till en slät röra. Lägg i en skål. Riv ner eller hacka små bitar av den tinade broccolin. Tillsätt resterande kryddor samt mjöl och ost och provstek en liten biff. Smakar det bra? Om inte, tillsätt mer av önskad krydda eller ost. Rulla sedan små biffar av röran och stek på medelhög värme, några minuter per sida tills biffarna är gyllenbruna.  Servera direkt till bulgur, ris eller sallad.

1 kommentar:

  1. Vi gjorde grönsaksbiffarna som tillbehör till revbensspjäll. Ohoj, så gott det blev! +++ för att de är så lätta att göra.

    SvaraRadera