söndag 15 november 2015

Lingonmuffins med vit choklad och crumble

Lingonmuffins



Mycket goda julinspirerade muffins för den som (precis som jag) inte kan vänta till första advent.
Går utmärkt att frysa in och många blir det, om man nu vill spara några av dem till jultider.


Ca 14 muffins


Ingredienser

Muffins:

100 gram smör

2 ägg

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

4 dl vetemjöl

2 dl mjölk

1 dl lingon

Crumble:

1 dl vetemjöl

2 dl havregryn

1 dl strösocker

75 gram smör

70 gram hackad/riven vit bakchoklad



Placera 14 st muffinsformar på en plåt.
Börja sedan med muffinssmeten.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt därefter mjölken. Vispa strösocker, ägg och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölkblandningen och rör om. Blanda salt, vetemjöl och bakpulver och häll ner i smeten. Rör ner lingonen och portionera ut smeten i muffinsformarna.

Hacka eller riv vit choklad. Blanda alla ingredienser till crumble och nyp ihop tills det blivit en smulig deg.
Fördela ut smulet i alla muffinsformarna och stoppa sedan in de i ugnen i ca 12 min tills de fått en gyllene färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar