söndag 29 november 2015
Prosciuttolindad torskrygg med potatispuré och soltorkad tomatdressing
Festlig och smakrik fiskrätt som går snabbt för kocken att slänga ihop! Sältan in prosciutton passar utmärkt tillsammans med torsken och ger ett lite festligare intryck än bacon. Perfekt och lagom tung mat för en middagsbjudning såhär års!
Ingredienser 2 portioner
Dressing
1 liten burk soltorkade tomater
2 msk provencalska örter
1 stor vitlöksklyfta
3 msk olivolja
Prosciuttolindad torskrygg
2 st filéer torskrygg
4 remsor prosciutto
1 tsk sambal oelek
2 st vitlöksklyftor
25 gram smör
Svartpeppar
Salt
Potatis och parmesan puré
5 st medelstora potatisar
3 msk smör
1-1.5 dl grädde
1-1-5 dl mjölk
1 dl riven parmesan
Salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg soltorkade tomater samt olja, vitlök, olivolja och örter i en mixer. Mixa ca 1 minut, häll i mer olivolja om så önskas. Lägg över i en skål eller dressingbehållare.
Lägg 25 gram smör i en stekpanna smält på medelhög värme, riv ner 2 vitlöksklyftor och samal oelek. Drag stekpannan från plattan.
Salta torkryggen lätt och linda in i prosciutto. Lämna gärna lite öppningar så att torken kan få smak av smöretblandningen.
Lägg ner torskryggarna i en liten ugnsfast form och häll över smörblandningen. Salta och peppra lätt. Ställ in i ugnen i 10-15 minuter. Tag upp fisken efter halva tiden och ös med smöret.
Skala paotatisen och skär i mindre bitar. Lägg i kastrull och häll på rikligt med vatten. Koka i ca 10 min tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och ställ kastrullen på plattan igen. Lägg i smöret och börja mosa potatisen. Häll sedan i mjölk och grädde. Mixa till en slät puré med stavmixer.
Ställ tillbaka på plattan och häll i parmesan och smaka av med salt. Tillsätt eventuellt mer grädde och mjölk.
Servera allt tillsammans med en riktigt god sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
ÅÅÅhh ! <3 ser så gott ut! :D
SvaraRaderaDet var sjukt gott! Speciellt potatispurén.
SvaraRadera